KBC-Uitvaartverzekering

Categories:Algemeen Nieuws

KBC Uitvaartverzekering


Weet u wat een uitvaart kost vandaag?

Het is belangrijk om daar even bij stil te staan, want het loopt al gauw op tot 5.000 Euro. En hoeveel zal het kosten als het zover is?

Hoe ziet u uw eigen uitvaart? En wie betaalt de rekening?

U kunt uw dierbaren een hoop financiële zorgen besparen door u daarvoor te verzekeren. Zo krijgt uw familie de tijd voor wat écht belangrijk is.

 

 Wat houdt de KBC-uitvaartverzekering* precies in?

Hebt u een KBC-Uitvaartverzekering, dan betaalt KBC de begrafenisfactuur (ten belope van het verzekerde bedrag) rechtstreeks aan de begrafenisondernemer.

Voor de praktische regeling van uw uitvaart zorgen uw nabestaanden zelf. U kunt uiteraard uw wensen aan hen kenbaar maken.

Het verzekerde bedrag bepaalt u zelf en ligt bij aanvang tussen de 4.000 en 10.000 euro.

Voor de betaling van de premie kunt u kiezen tussen:

  • een vaste maandelijkse premie gedurende 15 jaar via domciliëring.
  • een éénmalige koopsom.

Start u met de verzekering na uw 65ste verjaardag? Dan betaalt u eenmalig een koopsom.

Als u kiest voor betaling met vaste maandpremies, dan hebt u de mogelijkheid om uw verzekerde bedrag te laten indexeren. Dat stijgt dan automatisch elk jaar met 2% ten opzichte van uw initieel gekozen bedrag. Kiest u bijvoorbeeld voor een verzekerd bedrag van 5.000 €, dan wordt dat bedrag elk jaar met 100 € verhoogd.

Zo evolueert uw verzekerde bedrag mee met de stijgende levensduurte en de toekomstige kostprijs van een uitvaart.

Is het verzekerde bedrag groter dan de begrafenisfactuur, dan wordt het saldo uitgekeerd aan uw nalatenschap.

 

De voordelen op een rij:

  • U bent levenslang verzekerd.
  • U kunt het verzekerde bedrag gedurende de looptijd van de verzekering aanpassen aan uw veranderende noden. Met de indexatieoptie bij vaste maandpremies wordt uw verzekerde bedrag jaarlijks verhoogd. Zo evolueert het mee met de toekomstige kostprijs van een uitvaart.
  • Uw nabestaanden kunnen uw uitvaart volledig zelf regelen. U kunt hen natuurlijk wel uw bijzondere wensen meedelen, bijvoorbeeld met het speciale formulier Wilsbeschikking dat wij daarvoor ter beschikking stellen.
  • Uw nabestaanden kiezen zelf een begrafenisondernemer.
  • Als het verzekerde bedrag volstaat om uw begrafenis te financieren, moeten uw partner, kinderen of andere nabestaanden hun spaargeld of erfenis niet aanspreken om uw uitvaart te betalen.
  • Het eventuele saldo van het verzekerde bedrag wordt uitgekeerd aan uw nalatenschap.

 

* Een KBC-Uitvaartverzekering is een levenslange overlijdensverzekering (tak 21). Die verzekering voorziet in de uitbetaling van een kapitaal bij het overlijden van de verzekerde. Daarmee kunnen de kosten van de uitvaart geheel of gedeeltelijk worden betaald. Voor het afsluiten van deze verzekering is een medische acceptatie op basis van een korte vragenlijst altijd verplicht.

 

                  Verbonden agent, FSMA 113332 A, van KBC Verzekeringen nv, Professor Roger Van Overstraetenplein 2, 3000 Leuven, België BTW BE 0403.552.563, RPR Leuven.
                  Disclaimer         Klachten         Privacy                              © Copyright - Geert Van Bael - Design by Verzekeringen-Portaal.net