Aanvullend Pensioen Zelfstandigen (VAPZ)

Categories:Algemeen Nieuws

VAPZ


65%… Tot zoveel kan u besparen dankzij het Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen.

Hebt u al aan uw pensioen gedacht?

 

Zorg vandaag al voor later dankzij het Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen.

Het wettelijk pensioen van een zelfstandige (met een volledige beroepsloopbaan) ligt vandaag bijzonder laag. Gemiddeld krijgt een zelfstandige minder dan 1.000 Euro per maand!

Wilt u ook tijdens u pensioen uw huidige levensstandaard behouden?

Dat is met enkel het wettelijk pensioen onmogelijk. Het KBC-Life Pension Plan – VAPZ(*1) stelt u in staat om op een fiscaalvriendelijke manier zelf te zorgen voor een aanvulling op uw wettelijk pensioen.

Bespaar op uw belastingen en sociale bijdragen

De premie bedraagt maximaal 8,17% van uw geherwardeerd netto belastbaar bedrijfsinkomen (van 3 jaar voordien), met een absoluut maximum. Jaarlijks wordt dat fiscale maximum geïndexeerd.

Fiscaal voordeel: een fiscaal voordeel dat kan oplopen tot 50% van het gestorte bedrag.

Sociaal voordeel: u realiseert een besparing op uw sociale zekerheidsbijdragen.

Dit alles kan u een totale besparing van meer dan 60% opleveren waardoor uw netto-spaarinspanning zich beperkt tot 1/3 van de gestorte premies.

Bovenop het fiscaal en sociaal voordeel, is er ook een gunstige eindbelasting van het opgebouwde pensioenkapitaal op pensioenleeftijd.

Later van een ruim pensioen genieten

Met pensioen gaan betekent voor velen opnieuw tijd krijgen om volop van het leven te genieten.
Maar net op dat moment neemt u inkomen een flinke duik. Extra geld is dan meer dan welkom.

Het KBC-Life Pension Plan – VAPZ biedt u de zekerheid van een gegarandeerd rendement (*2). Dat rendement kan jaarlijks worden aangevuld met een variabele winstdeling (*3).

Kan ik ook een VAPZ afsluiten?

Bent u zelfstandige in hoofd- of bijberoep, vrije beroeper, meewerkende partner (maxi statuut) van een zelfstandige of zelfstandig helper? Sluit dan vandaag nog een KBC-Life Pension Plan – VAPZ af!

Optimaliseer uw pensioenkapitaal!

U kunt uw VAPZ combineren met Pensioensparen en Langetermijnsparen. Op deze producten realiseert u een belastingvoordeel van 30%.

 

Interesse? Contacteer ons voor een offerte!

 

(*1) KBC-Life Pension Plan – VAPZ is een tak 21-levensverzekering van KBC Verzekeringen daarbij de stortingen worden gekapitaliseerd tegen een gewaarborgde rentevoet. Meer gegevens, zoals de huidige gewaarborgde rentevoet en de in- en uitstapkosten, vindt u in de Financiële Infofiche die beschikbaar is bij uw KBC-verzekeringsagent.
(*2) Voor elke storting wordt een renteopbrengst gegarandeerd tot de uitkering van de verzekering. Voor toekomstige stortingen kan de gegarandeerde rentevoet worden gewijzigd.
(*3) Winstdeling wordt niet gegarandeerd, maar is afhankelijk van de economische conjunctuur en de resultaten van KBC-Verzekeringen.

                  Verbonden agent, FSMA 113332 A, van KBC Verzekeringen nv, Professor Roger Van Overstraetenplein 2, 3000 Leuven, België BTW BE 0403.552.563, RPR Leuven.
                  Disclaimer         Klachten         Privacy                              © Copyright - Geert Van Bael - Design by Verzekeringen-Portaal.net