Moeders Preventiewinkel

Categories:Algemeen Nieuws

Moeders Preventiewinkel

 

“Een ongeluk zit soms in een klein hoekje…

Schade, pech of een ongeluk: eigenlijk denken we er niet graag aan. Maar toch loont het de moeite om op tijd mogelijke risico’s in te schatten. Want sommige problemen kunt u eenvoudig voorkomen. En voorkomen is altijd beter dan genezen, toch? Daarom presenteert KBC Moeders Preventiewinkel, een webwinkel vol met oplossingen om risico’s te verkleinen of te voorkomen.

Meer informatie?

Alle producten uit Moeders Preventiewinkel kunt u bestellen op:

www.moederspreventiewinkel.be.(*)

Hebt u nog een vraag of wilt u meer informatie?
Bel dan gerust naar 016 43 25 11 of vul het contactformulier in op de website.

(*1) Uitgebaat door 24+NV, Pastoor Coplaan 100, 2070 Zwijndrecht, België. BTW BE 0895.810.836, RPR Antwerpen. Een onderneming van de KBC-groep.
Verantwoordelijk uitgever: KBC Verzekeringen NV, Professor Roger Van Overstraetenplein 2, 3000 Leuven, België. BTW BE 0403.552.563, RPR Leuven, FSMA 038571 A. IBAN BE43 7300 0420 0601, BIC KREDBEBB. SAP 13658, 12-2014

Fiscaal voordelig sparen

Categories:Algemeen Nieuws

Fiscaal voordelig sparen

 

Meer fiscaal sparen is minder belastingen betalen en meer genieten. Nu. Maar ook later…”

 

Bouwen aan uw pensioen later, daar begint u beter nu al aan. En met de ideale mix van fiscaal interessante spaarformules ziet u algauw het voordeel op uw belastingafrekening.

Langer leven

We leven allemaal langer. En we willen dat lange leven zo goed mogelijk invullen, het liefst zonder toe te geven op onze levensstandaard van nu. Met het huidige wettelijk pensioen blijkt dat niet altijd evident.

Pensioensparen: sparen voor later

Via het fiscale stelsel van pensioensparen kunt u jaarlijks tot 950 euro (*1) fiscaal voordelig sparen voor uw pensioen. Zo loopt uw voordeel op tot 30% van de betaalde premie.

Voor Wie?

Belgische belastingplichtigen ouder dan 18 en jonger dan 65 jaar die fiscaal voordelig willen sparen voor hun pensioen.

Langetermijnsparen: voor als u nog fiscale ruimte hebt

Ook het stelsel van langetermijnsparen wordt fiscaal aangemoedigd. U realiseert met die spaarformule zelfs méér belastingvoordeel dan met het klassieke pensioensparen. Afhankelijk van uw beroepsinkomen kunt u namelijk jaarlijks tot 2.260 euro (*2) fiscaal voordelig sparen. En ook daarbij loopt uw fiscaal voordeel op tot 30% van de betaalde premie.

Voor Wie?

  • Jonge cliënten die een eigen inkomen hebben, op middellange termijn een woning willen kopen of bouwen en nog fiscale ruimte hebben.
  • Klanten die hun woningkrediet hebben afbetaald en fiscaal voordeel kunnen genieten.

Combineer en maximaliseer uw fiscaal voordeel

Wilt u er het maximum uithalen?
Kies dan voor pensioensparen én langetermijnsparen. Afhankelijk van uw persoonlijke situatie, kunt u de beide formules combineren en zo uw fiscale voordelen maximaliseren. Uw belastingvoordeel kan zelfs tot 969 euro (*2) per jaar oplopen.


Kies voor comfort

Natuurlijk beslist u zelf wanneer en hoe u stort: in één keer het volledige bedrag op jaarbasis of meer gespreid doorheen het jaar. Maak het uzelf gemakkelijk en kies voor het comfort van een automatische spaaropdracht. Dan gebeuren de stortingen automatisch volgens uw wensen (maandelijks, driemaandelijks of jaarlijks). Wilt u elk jaar automatisch het nieuwe geïndexeerde fiscale maximbedrag storten, dan kunnen wij dit voor u regelen. Zo blijft u optimaal genieten van het fiscale voordeel.

Vroeg begonnen, …

Automatisch een bedrag opzijzetten gedurende een lange looptijd kan voor een aardig spaartpotje bij uw pensioen zorgen. Hoe vroeger u begint, hoe groter het eindbedrag en hoe langer u natuurlijk ook jaarlijks fiscaal voordeel geniet.

Maar ook late beslissers worden beloond

Ook op latere leeftijd kan het interessant zijn om nog in te stappen in een of andere vorm van fiscaal sparen. Zo kunt u met het langetermijnsparen zelfs na uw 65ste nog fiscaal voordeel genieten op voorwaarde dat het contract afgesloten is voor uw 65ste verjaardag. Wij zoeken voor u een oplossing op uw maat.

Interesse? Contacteer ons voor een offerte!

 

(*1) fiscaal maximum voor het inkomstenjaar 2014.
(*2) fiscaal voordeel van 30% (eventueel nog te verhogen met de gemeentelijke opcentiemen) toegepast op de fiscale maximumbedragen voor het inkomstenjaar 2014.

Wat u nog moet weten

Tegenover het aantrekkelijk fiscaal voordeel én de (potentieel) mooie opbrengst staat een heel redelijke eindbelasting. Die belasting bent u in principe verschuldigd op uw 60e verjaardag.

 

Tip: Start met fiscaal sparen voor uw 55e en blijf verder storten na uw 60e verjaardag:
De stortingen na uw 60e worden niet meer belast, terwijl ze u wel nog belastingvermindering opleveren!

 

Ook voor zelfstandigen

Via het Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen (VAPZ) kunt u fiscaal zeer voordelig sparen voor uw pensioen later. Het fiscaal maximum voor de gewone VAPZ bedraagt 3.027,09 Euro. Het voordeel loopt soms op tot 65 % door de combinatie van fiscale en sociale voordelen!

Bent u zelfstandige? Dan is VAPZ het eerste waaraan u moet denken voor uw aanvullend pensioenkapitaal. We helpen u graag verder.

KBC-Zorgplan

Categories:Algemeen Nieuws

KBC-Zorgplan

We leven alsmaar langer. En dat is goed nieuws natuurlijk. Want het betekent dat we later meer tijd hebben voor dingen die we altijd al hadden willen doen. Maar wat als die mooie jaren toch niet zo zorgeloos zijn?

 

U leeft, wij beschermen.

Wat als u later zwaar en permanent zorgbehoevend (*1) wordt? Dan kunt u rekenen op het KBC-Zorgplan. (*2)

 

Bij het afsluiten van uw KBC-Zorgplan, kiest u welk bedrag u bij zware en permanente zorgbehoevendheid maandelijks extra denkt nodig te hebben. U hebt de keuze uit drie formules: een uitkering van 500 euro, 1.000 euro of 1.500 euro per maand. Afhankelijk van de formule die u kiest en uw leeftijd stort u eenmalig een afgesproken som in het KBC-Zorgplan. Dat kapitaal zet u opzij in de tak 21-levensverzekering van het KBC-Zorgplan waarop een gegarandeerd rendement wordt toegekend.

Bij zware en permanente zorgbehoevendheid kunt u dan zonder uitstapkosten (*3) beschikken over uw reserve in de tak 21-levensverzekering van het KBC-Zorgplan. Daarmee kunt u de eerste periode van zware en permanente zorgbehoevendheid overbruggen. Na die periode (min. 22 en max. 34 maanden) keert KBC levenslang het door u gekozen bedrag uit (500, 1.000 of 1.500 euro per maand). Daarvoor zorgt de aanvullende verzekering zorgbehoevendheid die altijd in het KBC-Zorgplan is opgenomen. De premie ervan wordt gefinancierd uit de tak 21-reserve van het KBC-Zorgplan.

Als u de reserve van de tak 21-levensverzekering afkoopt voor de erkenning van zware en permanente zorg-behoevendheid door uw verzekeraar, dan wordt de aanvullende verzekering zorgbehoevendheid stopgezet (*3)

U leeft voluit en zonder zorgen. Wij beschermen uw vermogen en dat van uw dierbaren tegen de kosten van uw zorg.

 

Uw zorg is onze zorg.

Het KBC-Zorgplan dekt zware en permanente zorgbehoevendheid, ongeacht waar (thuis, assistentie-woning, woon- en zorgcentrum) of door wie (familie, professionele zorgverstrekkers) u wordt verzorgd. Het maakt ook niet uit of u te maken hebt met fysieke of met psychische zorgbehoevendheid, zoals dementie. KBC erkent de zorgbehoevendheid als er door een arts kan worden vastgesteld dat de zorgbehoevendheid voldoende ernstig is én dat er geen perspectief is op herstel.

Kortom, een deel van uw vermogen opzijzetten in het KBC-Zorgplan biedt u financiële gemoedsrust voor het geval u zwaar of permanent zorgbehoevend wordt. Uw zorg is onze zorg.

 

Kom eens praten.

Kom gerust eens langs op ons kantoor. wij vertellen u er graag meer over.

 

 

 

(*1) Een verzekerde wordt als zwaar zorgbehoevend beschouwd wanneer medisch vaststaat dat het fysiek of psychisch onmogelijk is om zelfstandig een aantal welbepaalde handelingen van het dagelijkse leven, zoals zich wassen, kleden, verplaatsen, enz. te verrichten zonder hulp van anderen. De zorgbehoevendheid is permanent als medisch vaststaat en erkend is door de verzekeraar dat de toestand van de verzekerde niet meer voor verbetering vatbaar is. Wanneer het permanente karakter niet meteen kan worden vastgesteld, dan wordt het onweerlegbaar vermoed als de toestand van zware zorgbehoevendheid zonder onderbreking voortduurt gedurende zes maanden, en dat vanaf de aanvangsdatum van de zorgbehoevendheid. Meer uitgebreide informatie over de voorwaarden voor erkenning van zware en permanente zorgbehoevendheid vindt u in de algemene voorwaarden die beschikbaar zijn bij uw KBC-tussenpersoon.

 

(*2) KBC-Zorgplan is een tak 21-levensverzekering met een aanvullende verzekering zorgbehoevendheid. Het is een verzekering van onbepaalde duur met een afgesproken storting en met een gegarandeerd rendement, aangeboden door KBC Verzekeringen. Toetredingsleeftijd: 40-66 jaar, mits gunstige medische acceptatie. Instapkosten: 3%. Verzekeringsbelasting: 2%. Uitstapkosten: 0% bij zware en permanente zorgbehoevendheid of bij medisch erkende palliatieve zorg, 5% in de andere gevallen. Premie aanvullende verzekering zorgbehoevendheid: via opvraging uit de tak 21-reserve. Roerende voorheffing is verschuldigd bij het opvragen van de reserve in de eerste acht jaar van het contract. De fiscale behandeling kan aan wijzigingen onderhevig zijn. De tak 21-levensverzekering wordt gewaarborgd door de Belgische beschermingsregels voor levensverzekeringen.

(*3) Gedeeltelijke en volledige afkoop van de reserve is mogelijk zonder kosten op voorwaarde dat een zware of permanente zorgbehoevendheid erkend werd door de verzekeraar. Voor die erkenning is alleen een volledige afkoop (met uitstapkosten) mogelijk. Bij medisch erkende palliatieve zorg kunt u de volledige reserve van uw KBC-Zorgplan kosteloos opvragen.

 

Dit nieuwsbericht bevat alleen marketinginformatie. Die omvat geen beleggingsadvies of onderzoekop beleggingsgebied, maar alleen een samenvatting van de kenmerken van het product. Uitgebreide informatie over dit product, de voorwaarden en de eraan verbonden risico’s vindt u in de algmene voorwaarden, de productfiche en de financiële infofiche. Die zijn beschikbaar bij uw KBC-tussenpersoon.

                  Verbonden agent, FSMA 113332 A, van KBC Verzekeringen nv, Professor Roger Van Overstraetenplein 2, 3000 Leuven, België BTW BE 0403.552.563, RPR Leuven.
                  Disclaimer         Klachten         Privacy                              © Copyright - Geert Van Bael - Design by Verzekeringen-Portaal.net